HEMSIDAN.SE
Bygg din egen hemsida utan förkunskaper
Hemsidan.seKnep & TipsSidexempel
Bildbehandling
Byta banderollbild
Besöksräknare
Sökmotorer
Webbshop - E-handel
Byta banderollbild


  
 Om banderollbilden som följer med i mallen inte passar ditt företags sida kan du ladda upp en egen, det är dock ett par saker man bör tänka på. T.ex:

Om du loggar in på hemsidan.se och går in under fliken design så ser du till höger följande ruta. Där kan du välja en bild att ladda upp genom att välja bläddra... och markera bilden och klicka ladda upp. Efter att du har laddat upp filen måste du välja den i listan genom att trycka på pilen till höger om den lilla bilden på den nuvarande banderollen och markera din nyuppladdade bild.

För att få bästa resultat bör man göra sin egen banner i samma storlek som standard-bannersen som hör till mallen, för att kontrollera detta gör du såhär.

Högerklicka på banderollbilden och välj visa bakgrund (eller något liknande beroende på vilken webbläsare du använder).Banderollbilden kommer då upp i ett eget fönster. om du högerklickar på den då och väljer egenskaper kommer det upp ett fönster med information om bilden där står bland annat information om bildens storlek (mätt i pixlar).Bilden i det här exemplet är t.ex, 780 (bred) och 205 (hög), så denna stolek bör ens egen banderollbild ha för att matcha mallen så bra som möjligt.

Vissa bilder har en till bakgrundsbild som bannern skall matchas med vilket gör det ännu svårare att få sin egen banner att passa in bra. Vi på internet.se kan hjälpa till att ordna med detta för en mindre summa. Skicka i så fall ett mail till support@internet.se med vad det är du vill ha gjort så skall vi se om vi kan hjälpa dig.

 
Hemsidan.seKnep & TipsSidexempel